Menu Sluiten

Veur altiéd jongk (2018)

Een wellness-centrum, de ideale plaats om tot rust te komen, massages en gezichtsmaskers te nemen, gezond maar lekker te eten en fysiek weer helemaal fit te worden.
Tenminste, zo zou een wellness-centrum moeten zijn. De gasten in Veur altiéd jongk ervaren echter heel iets anders. Het eten schijnt supergezond te zijn, maar is feitelijk niet te eten. De biologisch verantwoorde sappen die ze elke dag moeten drinken ronduit smerig. De dokter die er rondloopt en dagelijks nieuwe verjongingspillen uitdeelt, lijkt net een krankzinnige professor, weggelopen uit een slechte griezelfilm. En die tuinman! Die jaagt met zijn borende blik alle gasten de stuipen op het lijf.

En alsof dat nog niet genoeg is, valt er een dode, en later nog één.
Er loopt een moordenaar rond en niemand weet wie het is – maar iedereen kan het gedaan hebben!

Een echte who-dunnit dus, met een meer dan verrassend einde.

De voorstellingen waren op:

donderdag 12 t/m zondag 15 april &
donderdag 19 t/m zaterdag 21 april 2018

De speellocatie was:

Café-Restaurant ‘ De Wylderbeek’
Hagerhofweg 2a
Venlo-Zuid

Over de regisseur

Mag ik mij voorstellen: ik ben Tim Gladdines, regisseur en docent drama en dit seizoen mag ik Stella Duce regisseren in de komische thriller ‘Veur Altiéd Jongk’.

Het liefst werk ik met groepen waarvan de leden zelf veel ideeën inbrengen, en wat dat betreft zit ik bij Stella Duce helemaal goed. De spelers zijn niet alleen enthousiaste en harde werkers, ook denken ze met veel plezier mee over hoe we van dit stuk een succes kunnen maken.

Iedereen had dit jaar zin in een ‘komische thriller’, en met ‘Veur Altiéd Jongk’ hebben we die gevonden. Veel humor, veel lijken én een verassende ontknoping. Omdat we meer spelers dan rollen hadden, hebben we er personages bij bedacht en geschreven. Ook zijn we hard aan het nadenken over het concept voor decor en kostuums; we willen geen voor de hand liggend realistische setting. Het spel is enigszins aangedikt, dus de vormgeving mag ook ‘buiten de lijntjes’ worden.

Ik zie het als mijn taak om elke speler zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Voor ieder personage zoeken we een karakteristieke manier van doen, lopen, praten, handelen. Dat levert veel spelplezier op en hopelijk ook veel plezier voor het publiek.

We zijn nog maar bijna halverwege het repetitieproces, maar ik durf nu al te zeggen dat ‘Veur Altiéd Jongk’ een geweldig leuke voorstelling gaat worden. De wekelijkse repetities zijn in elk geval een feest, dus dat kan haast niet meer stuk.

Stella Duce is hard aan het werk om van deze voorstelling een komische thriller te maken die u lang zal bijblijven. Wees voorbereid op spanning en sensatie, rilling en huivering, maar ook op een ontladende lach.

Met vriendelijke groeten,
Tim Gladdines

Meer over Tim: zie zijn website

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.